Matkani kohti Sapporoa alkoi 23. päivä junamatkalla Ylivieskasta Helsinkiin. Lentoni piti lähteä Helsinki-Vantaalta Nagoyaan iltapäivällä klo 17.15 aikaan, mutta Finnairilla oli ongelmia poistaa jonkun pois jääneen matkustajan matkalaukku sekä catering-puolelta puuttui osa ruokatarvikkeista. Lopulta noin tunti myöhässä päästiin lähtemään. Onneksi myötätuuli oli matkassa ja perillä oltiin vain reilu 10 minuuttia myöhässä 24. päivän aamuna kahdeksan aikoihin. Joten reilu lentokoneen vaihtoaikani säilyi myös sellaisena.
Kuva 1. Helsinki-Nagoya -välin kone Airbus A330-300 |
Nagoyan lentokentällä sain itselleni ulkomaalaiskorttini (Residence card). Tämän jälkeen minun pitikin noutaa oma lentolaukkuni, että voisin tehdä sille uudestaan check-ingin vaihtaessani kansainväliseltä lennolta Japanin sisäiselle lennolle. Lentokentällä kaikki sujui aivan loistavasti ja ehdin sitten hengähtää vähän vajaan tunnin ennen jatkolennon lähtemistä. Minun lähtöporttini edusta oli aika tyhjä vielä, kun saavuin sinne.
Kuva 2. Nagoyan kentän virallinen nimi on Chubu Centrair International Airport |
Sapporoon saapuessani taas vastassa oli paljon viittoja ja opasteita sekä japaniksi, että englanniksi. Näiden ansiosta löysin matkatavarani hyvin. Tullessani pois suljetulta alueelta oli minua vastassa Hokkaidon yliopiston opiskelija, joka auttoi minua kaikkien tärkeiden papereiden täyttämisessä sekä ylipäätään käänsi papereiden sisällöstä edes osan englanniksi. Ilman häntä en olisi mitenkään onnistunut selviytymään siittä suuresta määrästä asiakirjoja, jotka piti täällä kaikissa eri toimistoissa täyttää.
Saapumispäivänä emme muita virallisia asioita tehnyt kuin vastaanotin asuntoni ja kävin tuutorini kanssa syömässä keskustan ravintolassa suhteellisen länsimaalaisen oloista pihviä ja riisiä.
Keskiviikko meni todellakin monia eri papereita täytellessä niiden sisällön vaihdellessa pakollisesta Japanin valtion vakuutuksesta pankkitiliin... Päivän aikana yliopistolla käydessä tuli ensikontakti kunnolla japanilaiseen ruokaan. Ruoka oli raamenia ja jonkinlaisella misokeitolla höystettynä sekä jonkinlaisia sianliha siivuja.
Kuva 3. Ensikontaktini japanilaiseen ruokaan |
Eiköhän siinä ollut tarpeeksi juttua ensimmäiseksi julkaisuksi. Tarinoita lisää luvassa täältä kaukomailta säännöllisen epäsäännöllisesti sitä mukaan kuin jaksan ja ehdin kirjoitella erilaisista sattumuksistani. Niitä varmasti tulee olemaan roppakaupalla, kun vain vähän osaan puhua japania, tekstejä en ymmärrä eikä kuultua kieltä ymmärrä myöskään.
Suosittelen yliopiston ravintolasta karamiso ja tonkatsu ramenia :) Lisäksi toiselta linjalta curryrise.
VastaaPoistaEilen päivällä itse asiassa tuli maistettua tuota karamisoa. Kieltämättä oli erittäin maukasta! Pistetään korvan taakse, että tonkatsu ramenia maistaa jollain tulevista kerroista...
Poista